Chinezii de la ZTE au adus la targul de tehnologie Mobile World Congress din Barcelona ZTE Grand Memo, un gadget aflat la granita dintre telefoane si tablete.

Cu un display de 5,7 inch cu 720p, ZTE Grand Memo se va bate cu Samsung Galaxy Note 2 si Huawei Ascend Mate. Ecranul este FulHD, iar telefonul are 8,5 mm grosime.

Noul produs are procesor quad-core la 1,5 GHz, camer foto de 13MP, sistemul de operare Android Jelly Bean si o baterie de 3.200 mAh. Calitatea sunetului trebuie sa fie la superlativ, telefonul avand Dolby Digital.

Pe langa toate acestea, telefonul permite o conexiune rapida la Internet, intrucat beneficiaza de 4G.

Deocamdata o data exacta la care telefonul va fi pe piata nu a fost anuntata, insa e de asteptat ca acesta sa fie pe rafturi pana la sfarsitul anului. Nici pretul nu este, in acest moment, cunoscut.

Cu o zi inaintea inceperii Mobile World Congress, Mozilla a anuntat primul telefon oficial care foloseste sistemul de operare Firefox OSZTE Open, un smartphone cu procesor Cortex A5 si ecran de 3,5 inch. Jurnalistii de la Gizmodo scriu ca acest telefon le creeaza impresia ca privesc un moment din trecutul Android.