Departe de nebunia din jurul Sony si Microsoft, undeva intr-un ungher al E3, conferinta dedicata industriei de jocuri video, se afla Nintendo care incearca sa-si revina dupa fiasco-ul inregistrat cu Wii U oferind... jocuri noi pentru aceasta! Chiar daca produsul s-a vandut in mult prea putine exemplare fata de estimari, japonezii ii mai dau o sansa prin lansarea jocurilor Mario Kart 8, Super Mario 3D Land, Super Smash Bros, un remake HD al celebrului Zelda: Wind Waker, un nou "episod" din seria Pokemon, dar si un nou Donkey Kong.

Poate ca unii se vor bucura ca aceste jocuri vor fi disponibile si penttru Wii U, dar... mai dureaza. Nintendo nu va lansa niciun titlu pana la finalul anului 2013, unele fiind programate pentru finalul anului viitor. Primul titlu pe care japonezii il vor arunca pe piata este Pokemon X and Y, la jumatatea lunii octombrie. Super Mario 3D Land, un joc multiplayer pentru cel mult patru jucatori, fiecare cu avantaje tactice unice, va fi lansat inainte de sarbatorile de iarna.

Nintendo a prezentat si versiunile pentru Wii U ale celebrelor Batman: Arkham Origins, Assassin's Creed IV si Watch Dogs, grafica lor fiind redusa pentru a putea fi jucate pe Wii U. Specialistii industriei de divertisment au comentat imediat planurile japonezilor, considerand ca lansarea acestor jocuri nu pare a stimula vanzarile consolei.