Însă cea mai mare valoare a acestor telefoane inteligente a fost accesul utilizatorului la aplicații. Multe dintre ele au deveni asistenți personali, utile în fiecare moment și pentru cele mai delicate situații.

Astăzi ne-am gândit să vă recomandăm 10 aplicații gratuite pentru iOS care v-ar putea fi de folos. Nu ne-am atins de celebrele Google Maps, Waze, Spotify, Facebook sau WhastsApp. Am mers într-o zonă mai utilitară.

1. Noted

Aplicația Noted îți transformă telefonul într-un puternic reportofon și agendă pentru notițe, ideală pentru cei care trebuie să meargă la cursuri, la conferințe, care trebuie să memoreze multe informații și nu au timp să le noteze sau care vor să-și facă un jurnal spectaculos de călătorii, cu înregistrări, imagini și texte. Desigur, această aplicație are și o variantă Premium.

2. Scanbot

Aplicația Scanbot îți transformă iPhone-ul într-un puternic scanner portabil, care te va ajuta să scanezi documente și QR codes, să le salvezi în JPG-uri de înaltă calitate sau fișiere PDF. Are o mulțime de filtre, detectează marginile documentelor și totul se sincronizează în Cloud.

3. Google Trips

Pentru cei care iubesc călătoriile și vor să fie organizați până la cel mai mic detaliu, aplicația Google Trips poate fi cel mai bun asistent de vacanță posibil. Îți va aduce în același loc biletele de avion, rezervarea de la cazare, rezervarea de la restaurantul în care vrei să iei o cină romantică, vei primi recomandări pentru obiectivele turistice în funcție de numărul de zile petrecute în vacanță și vei avea un ghid util pentru orientare cu mijlocul de transport în comun. Partea bună este că îl poți folosi și offline, dacă descarci date înainte să pleci de acasă.

4. Quartz

Dacă ești unul dintre cei care citesc în mod regulat știrile de business, iar timpul nu este cel mai bun prieten al tău, există aplicația Quartz, creată să ofere informații utile în pachete mici de text, grafice, GIF-uri și chiar realitate augmentată, pentru ca totul să fie ușor de parcurs.

5. Dropbox

Este imposibil să nu fi interacționat niciodată cu această aplicație, însă Dropbox rămâne chiar și astăzi extrem de importantă, mai ales pentru cei care au nevoie de spațiu de stocare pentru documentele de muncă în care trebuie să lucreze alături de o echipă. Totul este ușor de share-uit și folosit și vine char și cu un scanner ca să îți salvezi toate documentele de care ai nevoie pe loc.

6. AnyDo

Cei care simt nevoia să fie mereu super organizați pot apela la aplicația AnyDo, un organizator util care se sincronizează între telefonul mobil, PC-ul de acasă și tabletă. Mai mult, prin această aplicație îți poți da task-uri folosind un microfon, iar totul se va organiza într-o agendă.

7. SnapSeed

Aplicația SnapSeed aparține lui Google și vine cu o mulțime de filtre și efecte extrem de spectaculoase care îți vor face fotografiile cu adevărat încântătoare. Este un bun asistent de care te poți folosi înainte să urci fotografiile pe Instagram. În plus, nici nu vei mai avea nevoie de filtrele clasice.

8. Pocket

Internetul reprezintă viteză. Informația circulă altfel, iar volumul este uriaș. Pocket este un tool excelent dacă vrei să îți salvezi articolele pe care ai de gând să le citești când scapi de treabă și încerci să te relaxezi.

9. Splitwise

Vacanțele în gașcă pot fi haotice de multe ori, mai ales când vine vorba despre bani. Splitwise este o aplicație excelentă pentru cei care vor să își monitorizeze bugetul și pentru grupurile care obișnuiesc de multe ori să plătească la grămadă atunci când pleacă în vacanțe. Fiecare va ști cât a cheltuit și cât mai are de recuperat de la colegii săi de călătorii.

10. TripAdvisor

Mesele în oraș, călătoriile, obiectivele turistice, toate acestea sunt la îndemâna ta prin aplicația TripAdvisor. Marele avantaj este că toate localurile pe care le vei găsi în aplicație vor fi notate de utilizatori, așa că riscul de a găsi o recomandare aici care să ți se pară dezagreabilă este redus.