1. Satoru Iwata, presedintele Nintendo, a murit la 55 de ani din cauza cancerului. Compania a anuntat intr-un comunicat scurt decesul celui de-al 4-lea presedinte al Nintendo in istoria de 126 de ani a companiei. Iwata ocupa aceasta functie din 2002.

2. Noua versiune de iOS este disponbila in varianta beta. Cei de la The Verge au testat iOS 9 si prezinta noutatile din sistemul de operare al celor de la Apple.

3. De acum se posibil sa trimiti directii Google Maps de pe desktop pe un device cu Android.

4. Desi se parea ca telefoanele cu Windows Phone vor disparea dupa ce Microsoft a anuntat ca va da afara 7.800 de persoane, majoritatea din domeniul telefoanelor mobile, nu este asa - 6 telefoane urmeaza sa fie lansate in acest an si vor avea Windows 10 Mobile.

5. Un tanar din Marea Britanie de 18 ani ce s-a aflat in spatele "celui mai mare atac cibernetic" a evitat inchisoarea, urmand sa efectueze 240 de ore de munca in folosul comunitatii. Seth Nolan-Mcdonagh a fost implicat in atacul impotriva firmei anti-spam, Spamhaus, din 2013 ce a ajuns la 300Gbps la punctul culminant, punand o presiune mare pe infrastructura cheie a internetului.

6. Telescopul Hinode Solar Optical al celor de la NASA a surprins o imagine ce "apare o data intr-o viata de om", spun cei de la Hufington Post. Imaginea arata planeta Venus trecand printre Terra si soare!

7. Cei de la Samsung au primit un nou brevet pentru niste senzori din partea edge a ecranului.

8. Conform celor de la Wall Street Journal, Apple a strans 92% din profiturile din industrie in primul trimestru din 2015! Samsung este pe locul 2 in clasament cu 15% din profiturile industriei in primul trimestru. Cele 2 companii au mai mult de 100% din toate profiturile pentru ca majoritatea competitorilor fie au pierdut bani, fie abia au reusit sa isi acopere investitiile.

9. Ellen Pao a renuntat la pozitia sa de CEO al celor de la Reddit dupa revolta din urma cu o saptamana. Steve Huffman, cofondatorul Reddit si CEO-ul original, ii va lua locul

10. Samsung anunta, in mod traditional, noul telefon din seria Galaxy Note la show-ul IFA de la Berlin de la inceputul anului. Anul acesta insa, Galaxy Note 5 va fi lansat mai devreme, la jumatatea lunii august, conform celor de la Wall Street Journal.