1. In ciuda schimbarilor de management, Samsung il pastreaza in functie pe seful departamentului de telefonie, J.K. Shin. Acesta parea sa fie cel sacrificat dupa esecul inregistrat de Samsung Galaxy S5 in materie de vanzari. De asemenea, B.K. Yoon, seful departamentului de electronice de consum, isi pastreaza pozitia, la fel ca si Kwon Oh-hyun, seful executiv pentru afacerea componentelor. Insa D.J. Lee, unul dintre principalii oameni ai lui J.K. Shin, seful departamentului de vanzari si marketing, va parasi compania.

2. Care e viitorul telefoanelor mobile? Cei de la Business Insider scriu intr-un articol despre faptul ca piata este aproape de saturatie atat in ceea ce priveste smartphone-urile, cat si tabletele, perioada de crestere fiind de domeniul trecutului. Cei de la Business Insider au creat infografice prin care prezinta cele 6 piete in crestere in ceea ce priveste consumatorul (1. Mobile Commerce, 2. Mobile Advertising, 3. Mobile Apps, 4. Emerging Devices And Platforms, 5. Mobile Payments And Banking, 6. Mobile Health)

3. Coreenii de la Pantech au lansat un nou telefon - Vega Pop-up Note are un display de 5.6'' si a fost vandut in 300.000 de exemplare in doar jumatate de zi

4. De 1 decembrie, Apple a schimbat logo-ul la mai multe magazine din intreaga lume cu ocazia zilei mondiale a luptei impotriva SIDA. Astfel, logo-ul companiei a devenit rosu pentru a arata aceasta cauza

5. A aparut o aplicatie prin care iti poti debloca calculatorul Mac cu ajutorul senzorului de amprenta de pe iPhone. Aplicatia costa 1.99$ in Apple Store

6. Apple risca o amenda de 350 de milioane de dolari. Procesul intentat prima data in 2005 va avea primul termen in aceasta saptamana

7. Producatorul chinezi Meizu si firma Canonical au semnat un parteneriat strategic prin care anunta sa colaboreze  pentru a produce si promova Flyme OS, sistemul de operare de pe gadgeturile Meizu, bazat pe Ubuntu Touch.

8. A fost lansat trailerul de la Star Wars VII: The Force Awakens. Au aparut si destule ironii la adresa unui moment aparut in trailer care prezinta un nou lord Sith.

9. Dupa mai bine de un an de asteptare, se pare ca cei de la Samsung vor lansa un smartphone cu sistemul de operare Tizen. Telefonul ar urma sa coste sub 100 de dolari, fiind lansat in India.

10. Romania este una dintre cele mai bune tari din lume sa lucrezi in IT. Programatorii castiga aici de 5 ori salariul mediu. 

Viralul saptamanii! Cum sa folosesti un balon pe post de carcasa pentru telefon! Dureaza doar 10 secunde: