10 idei ale unor pasionati de tehnologie din Romania si Bulgaria vor fi prezentate la Venture Connect, pe 7 iulie, eveniment ajuns deja la editia cu numarul 9. Ele au fost selectate din nu mai putin de 45 de proiecte depuse in intreaga regiune.

Evenimentul se va desfasura la Connect Hub si va avea doua parte. In prima dintre acestea sunt asteptate pe scena companiile White Image, Smart Bill, Share Dimension si Mondo Taxi, proiecte aflate deja la materitate, cu un portofoliu de clienti si experienta internationala. Apoi urmeaza ideile noi.

Iata proiectele ajunse in finala: 

White Image 

Lansata in 2003, White Image a fost prima agentie full-service specializata in e-mail marketing. In prezent White Image isi ajuta clientii in conturarea unor mesaje relevante prin e-mail si sms oferind tool-uri si tactici de data analytics si marketing automation. Printre clientii White Image se numara companii din domeniul bancar/financiar, consultanta/training, FMCG, publishing, auto, retail, turism, ONG, evenimente, IT si Media si advertising.

 

Smart Bill 

Smart Bill, solutia numarul unu de facturare din Romania, a fost lansat in 2007, iar in prezent deserveste peste 23.000 de clienţi. Smart Bill exista atat in varianta Desktop, cu licenta, cat si in varianta Cloud, cu abonament. Din anul 2010, compania a intrat si pe piata soluţiilor software de gestiune a stocurilor, oferind clienţilor soluţia: Smart Bill Gestiune si Facturare. Cu Smart Bill se emit peste 200.000 de documente lunar si se factureaza peste 1 miliard de euro anual, serviciul asigurand managementul intregului proces de facturare: emitere factura, livrare si stocare.

 

Share Dimension

Share Dimension, companie infiintata in 2005, este specializeaza in dezvoltarea aplicatiilor business. Pentru editia VentureConnect din 7 iulie, fondatorii Share Dimension prezinta proiectul Cinema Scheduler (www.cinemascheduler.com), aplicatie ce ajuta in realizarea programelor zilnice si saptamanale de cinema, in doar cateva minute, fara repetitii sau resurse suplimentare. Algoritmul sofisticat ce sta la baza aplicatiei Cinema Scheduler se integreaza perfect cu cele mai importante sisteme de emitere bilete, maximizand astfel prezenta la cinema. 

 

Mondo Taxi

Mondo Taxi este o aplicatie gratuita pentru smartphone (iOS si Android) prin care utilizatorii pot comanda un taxi licentiat sau o masina cu sofer licentiat in doar cateva secunde, in urmatoarele orase: Riyadh (Arabia Saudita), Melbourne si Sidney (Australia) si Stockholm (Suedia). Aplicatia este construita pe un schelet foarte scalabil, cu o tehnologie avansata ce realizeaza comanda catre mai multe taxiuri simulan, ofera posibilitatea alegerii soferului preferat, cat si urmarirea acestuia pe harta in timp real sau chat-ul prin sistemul de mesaje disponibil in aplicatie. De asemenea, din cadrul aplicatiei, utilizatorii pot comanda o masina cu pana la 48 de ore in avans sau plati cu cardul la finalul cursei.  

 

Lokko 

Lokko este prima aplicatie de curierat din Sud-Estul Europei care se bazeaza pe crowdsourcing si ce asigura livrarea in ziua efectuarii comenzii, eliminand o serie de costuri indirecte. Solutia este compatibila cu sistemele de operare iOS si Android, si in curand va putea fi rulata si pe PC. Lokko ofera in timp real harta de urmarire, dovada livrarii cu semnaturi si imagini si un sistem de rating pentru a oferi cea mai buna evaluare a serviciului. 

 

Fitter 

Fittter este solutia perfecta pentru cluburile de fitness ce doresc sa le ofere membrilor indrumare digitala de specialitate in domeniu, flexibilitate si mobilitate in interactiunea cu studioul. Profile personalizate, nenumarate planuri de antrenament impreuna cu instructiuni detaliate de utilizare ale echipamentelor si aparatelor fac din Fitter cel mai bun partener in sala de fitness. Fittter este un produs SaaS (software as a service), o solutie bazata pe infrastructura cloud. In schimbul unei taxe lunare de membru, cluburile de fitness primesc acces la aplicatia mobila (iOS si Android) si la o interfata de tip web personalizata, care reprezinta singurul punct de unde gestioneaza conturile, relatiile si interactiunea cu clientii. Nu sunt necesare cunostinte tehnice de specialitate si nici o alta investitie din partea studiourilor in infrastructurile hardware si software aditionale.

 

Poketo 

Pocketo este un development board ce faciliteaza realizarea si dezvoltarea de produse interconectate, fara a folosi componente fizice precum: senzori, butoane sau leduri. Pocketo vine cu o aplicatie mobile ce simuleaza toate componentele de care ai nevoie si care iti ofera posibilitatea de a folosi toti senzorii pe care ii ai intr-un smartphone. Cand ai terminat, poti adauga componentele fizice fara sa fie nevoie sa ajustezi nimic in codul scris. Pocketo este un development board ce poate fi controlat prin bluetooth si wifi, usurandu-ti munca si grabind procesul de dezvoltare. 

 

Rewordly 

Rewordly este o platforma de intellectual tracking, ce permite utilizatorilor sa isi transforme toata prezenta lor sociala intr-o publicatie centralizata pe care o pot ulterior si monetiza. Atat pentru utilizatori, cat si pentru echipe, Rewordly este o solutie de knowledge management. 

 

Clepsisoft 

Clepsisoft Consulting este un furnizor de servicii de testare a securitaţii informatice, denumit Penetration Testing (Pentesting) pentru companii in prima faza. Serviciul de PenTesting consta in testarea unei infrastructuri informatice (servere, programe software, baze de date, politici de acces, politici de securitate, evidentiere vulnerabilitaţi) din perspectiva unui atacator (aşa-numit „hacker”). Aceasta testare reprezinta metoda obiectiva prin care se poate afla nivelul de securitate al unei infrastructuri informatice, reprezentand un „reverse engineering” care are scopul de a testa şi evidenţia eventualele breşe de securitate. Clientul are astfel avantajul prevenirii pierderilor majore cauzate de un eventual atac informatic.

 

Clubbing Tribe

O aplicatie mobila (iOS si Android) ce permite utilizatorilor sa gaseasca cele mai reusite petreceri si locuri din lume, doar pe baza stilului de muzica ales din telefonul personal.