1. Microsoft se pregateste de lansarea Windows 10 pentru public, urmand ca aceasta sa aiba loc pe 29 iulie pentru PC si tablete. Pentru utilizatorii de Windows 7 si Windows 8.1, upgrade-ul va fi gratuit.

In plus, apar si preturile versiunile OEM ale Windows 10 - 110 dolari pentru Windows 10 Home si 150 dolari pentru Windows 10 Professional. Pentru acestea, data de lansare este 31 august.

2. Primul telefon modular, Project Ara, a fost prezentat in premiera la Google I/O. A fost prima data cand am putut vedea varianta functionala.

3. Designer-ul Pierre Cerveau a creat un concept pe care il numeste "Macintosh Phone", telefon derivat de la Macintosh 512k - este o incercare de a ne imagina cum ar fi aratat iPhone-ul daca era lansat in 1984.

4. Samsung lucreaza la primul telefon care se poate indoi, acesta urmand sa fie dual-screen! Conform celor de la Sam Mobile, Samsung a numit acest smartphone cu numele de cod Project Valley (sau Project V), fiind in primele stadii ale dezvoltarii.

5. Aceasta este una dintre cele mai nebune povesti din ultima saptamana - un barbat din Oklahoma mergea spre usa unei cladiri, avand ochii in telefon, cand a fost muscat de un sarpe! Din fericire pentru el, sarpele nu e unul veninos astfel ca nu s-a ales decat cu o sperietura.

7News Boston WHDH-TV

6. A fost lansat primul trailer pentru viitorul FIFA 16 - urmatorul joc din serie va avea si echipe nationale feminine.

 

7. Creatorul site-ului Silk Road si cel mai mare traficant de pe acel site au fost condamnati la inchisoare - daca primul isi va petrece restul vietii dupa gratii, cel de-al doilea a primit o sentinta de 10 ani.

8. Cei de la Telegraph prezinta cele 8 puncte cheie ale Google I/O. De la Android M, la Google Photos si Now on Tap, cei de la Google au prezentat multe idei inovatoare si planurile de viitor ale companiei.

9. Tech Crunch anunta ca Apple a cumparat compania de realitate augmentata, Metaio. Desi tranzactia nu a fost confirmata pana acum de catre cei de la Apple, Tech Crunch a publicat documentul care arata tranzactia.

10. SanDisk a anuntat o nou versiune pentru cel mai mic stick USB, Ultra Fit USB 3.0. Avand viteze de pana la 130MB/s, versiunea de 128GB costa 120 de dolari.

Si un bonus! Jocul Lara Croft: Relic Run a fost lansat pentru device-urile mobile, fiind disponibil pe iOS, Android si windows Phone.