Dacă îți place să faci fotografii cu telefonul, fie că ești în vacanță, în drum spre birou sau spre facultate, în oraș sau în bucătărie, precis există câteva imagini care pot da extraordinar pe contul tău de Instagram.

Ca să ai succes cu pagina ta de Instagram, este important întâi să postezi des și să știi să îți alegi temele. Hai să detaliem puțin.

1. Alege un layout potrivit

Cel mai important truc atunci când vine vorba de Instagram este grid-ul, adică așezarea pozelor în feed-ul personal. Un layout inspirat și care se potrivește imaginilor pe care le postezi te va ajuta să ai un cont curat din punct de vedere vizual, ușor de urmărit și atractiv.

Acest lucru va însemna că nu poți posta oricând vrei pe Instagram, ci va trebui să aștepți până când vei putea urca destul conținut pentru a respecta layout-ul.

2. Alege o temă

Nu ne referim (încă) la ceea ce postezi, ci la modul în care sunt realizate fotografiile tale. Ar trebui ca toate să intre sub aceeași temă, fie că este una vintage din punct de vedere vizual, deschisă, luminoasă sau întunecată.

3. Subiectul postărilor tale

Chiar dacă este un cont personal de Instagram, dacă vrei să fie cu adevărat spectaculos și atractiv, ar trebui să respecte un subiect al postărilor.

Dacă îți place să oferi sfaturi de make-up, atunci nu amesteca postările despre make-up cu cele din vacanțe sau cele făcute prin oraș. Celelalte poze le poți lăsa pentru Facebook :)

Contul tău trebuie să aibe o tematică specială: mașini vechi, poze de concerte, poze cu cărți, din vacanțe, cu animale de companie, de la sala de sport, trucuri în bucătărie sau review-uri la gadgeturi. Nu este bine să le amesteci între ele.

4. Alege un singur filtru

Instagram îți oferă posibilitatea să alegi multe filtre pentru fotografiile tale și chiar să îți customizezi efectele de pe imaginile postate, însă indicat ar fi să alegi un singur filtru sau o gamă de filtre apropiate ca stil și să le folosești exclusiv pe acelea. Astfel, grid-ul contului tău va avea continuitate între imagini.

5. Aranjează strategic postările

Așa cum spuneam și mai sus, modul în care îți aranjezi conținutul pe Instagram contează enorm, iar cea mai simplă cale de a rezolva problema ordinii postărilor este aplicația Preview App, care te va ajuta să reorganizezi pagina destul de simplu.

6. Paleta de culori

Alege câteva culori pe care știi că le vei avea în fotografiile tale și poziționează-le strategic astfel încât grid-ul să arate echilibrat. Nu vrei să ai prea mult roșu într-o singură zonă, pentru că astfel totul va părea defazat.

7. Fundalul trebuie să fie curat

Subiectul fotografiei tale trebuie să fie în prim plan, iar fundalul nu trebuie să iasă deloc în evidență. Singura excepție de la regulă este fotografia de peisaj. În acest caz însă, contul tău ar trebui dedicat acestor imagini.

8. Alege mereu aceeași ramă

Totul trebuie să fie uniform, astfel că nu poți pune fotografii fără ramă alături de cele cu ramă subțire și altele cu o ramă mai groasă. Alege o singură formă și păstreaz-o.

9. Ora de aur

Aceasta este ora perfectă în care lumina te va ajuta să transformi fotografii absolut banale în imagini spectaculoase. În funcție de regiunea în care te afli, acasă sau în vacanță, poți să verifici pe acest site când va fi ora de aur din ziua respectivă, ca să știi când e timpul să ieși cu smartphone-ul să faci poze.

10. Imaginile de calitate au mereu prioritate

Chiar dacă ai surprins ceva spectaculos, în cazul în care imaginea este difuză nu va arăta foarte bine în grid, iar diferența va fi foarte vizibilă în clipa în care o vei posta. Mergi mereu pe mâna celor mai clare imagini din telefonul tău.