Gigantul american a raportat cifre multumitoare pentru inceputul de an, avand in vedere ca pretul a fost coborat cu 6% pentru a castiga in lupta cu Facebook.

Migratia utilizatorilor Google catre dispozitive mobile nu i-au luat pe surprindere pe mai marii companiei care au raportat vanzari bune pentru primul trimestru al acestui an. Piata de publicitate pentru smartphone-uri si tablete este inca departe de cifrele mari pe care inca le inregistreaza publicitatea pentru desktopuri si laptopuri.

Google Inc a incasat 3,3 miliarde de dolari in primele trei luni ale anului, adica 9,94 dolari per actiune, in crestere cu 16% fata de 2,9 miliarde de dolari incasate in aceeasi perioada a anului trecut, adica 8,75 de dolari per actiune. Castigurile sunt cu atat mai surprinzatoare avand in vedere ca pretul cerut agentiilor a scazut cu 6%.

Compania domina piata de cautare pe mobile din Statele Unite in proportie de 93%. Se preconizeaza ca publicitatea pe smartphone-uri va creste in cu 77% in acest an pana la 7,29 miliarde de dolari, fata de 4,11 miliarde in anul precedent.

Share articol: