Google Drive te poate scăpa de multe bătăi de cap, dacă știi cum să maximizezi ceea ce îți poate oferi. Pozele de vacanță, documentele importante, chiar și clipuri, toate au loc în Drive și sunt ușor de accesat de la distanță. Așa cum se întâmplă cu multe lucruri bune, acestea vin în cantități limitate, iar în cazul Google Drive vorbim despre 15GB spațiu de stocare.

Desigur, pentru 2 dolari în plus pe lună poți beneficia de 100GB spațiu suplimentar de stocare, dar nu trebuie mereu să plătești ca să te bucuri de mai mult.

Cum să obții mai mult spațiu pe Google Drive?

1. În primul rând, șterge fișierele inutile. Acest link te va ajuta să aranjezi toate fișierele din Drive-ul tău după dimensiune. Vei vedea astfel ce ocupă foarte mult spațiu și este complet inutil pentru tine.

2. Poți optimiza spațiul ocupat de pozele din Drive cu un truc simplu. Accesează opțiunea ”high-quality” de stocare pentru Drive, care va limita imaginile la 16MB și clipurile la o calitate de 1080p. Diferențele vor fi insesizabile pentru ochiul tău, dar evidente pentru spațiul de stocare.

3. Emailurile nu ocupă mult spațiu de stocare, însă în schimb fișierele atașate acestora da. Intră în Gmail, selectează mailurile care au atașamente care depășesc 10MP și poți începe curățenia. De asemenea, scapă de toate mesajele spam și golește coșul de gunoi.