Ce bine ar fi sa existe o aplicatie care sa zugraveasca singura casa, sa puna gresie, parchet si sa aleaga cea mai buna combinatie de mobila. Iar totul sa se faca la cel mai mic pret posibil. 

Deocamdata nu s-a inventat asta, insa exista o mana de softuri pe care le poti folosi ca sa iti faci viata mai usoara. Vei gasi idei si sfaturi pentru amenajarea locuintei si vei descoperi moduri noi in care poti aseza mobila. Aplicatiile acestea chiar vin cu idei practice, spre deosebire de avalansa de site-uri si poze care arata bine pe ecran, insa nu se potrivesc cu ce ai tu acasa.

Home 3D. Cu ajutorul ei, poti vedea cum va arata casa ta in viitor, dupa ce amenajarea va fi gata. Poti sa muti totul prin casa pentru a gasi solutia cea mai buna. Poti muta chiar si pardoseala sau ferestrele. Apoi, trimiti planul pe email sau il salvezi in Dropbox. 

Houzz Interior Design Ideas. Softul acesta a fost supranumit "Un Wikipedia al designului interior si exterior" de CNN. Are cea mai mare baza de date de idei de pe Internet, cu peste un milion si jumatate de fotografii la rezolutie mare. Nu strica sa-l incerci! 

Catalogul IKEA de anul acesta are o aplicatie de smartphone si tableta imbunatatita fata de anul trecut. Cea mai importanta caracteristica e faptul ca are realitate augmentata si ca poti pune obiecte in casa ca sa vezi cum arata. In afara de asta, mai sunt galerii foto, videouri despre cum poti folosi produsele sau care arata cum au fost facute acestea. Iata o demonstratie:

Interior Design for iPadPoti sa desenezi planul casei, iar apoi vezi totul in 3D. Muti obiectele usor, darami peretii in doua secunde sau le schimbi forma, pui tapet, adaugi mobila. Cu peste 3300 de obiecte si materiale, aceasta aplicatie gratuita te ajuta sa faci ca fiecare coltisor din casa, sa fie pe placul tau.

LivingRoom for iPad. Este o aplicatie gandita special pentru sufragerie. Vei vedea multe modele de mobila din care poti sa alegi si poti sa alegi inclusiv textura materialelor uploadand poze.