5G este numele celei mai recente evoluții în tehnologie, iar noile rețele care se dezvoltă în acest moment promit să vină cu viteze impresionante.

Dacă 4G a fost un pas foarte mare pentru live streaming în online, 5G va însemna mult mai mult de atât. Iată ce va aduce nou:

1. Video streaming 8K

Pentru ochiul normal, trecerea de la 4K la 8K poate fi insesizabilă. Însă ea se traduce prin capacitatea de-a transmite un număr uriaș de date dintr-un punct în altul, fără mare efort.

2. Viteze de download amețitoare

5G va permite descărcarea la viteze de peste 10 ori mai mari decât ceea ce avem în prezent, iar asta înseamnă o calitate net superioară a serviciilor online.

3. Jocurile online pe consolă nu vor mai avea lag

Nu este nimic mai enervant decât să te joci online și să pierzi din cauză că totul se mișcă destul de sacadat. Acest lucru va deveni istorie odată cu rețelele 5G.

4. Streaming pentru jocuri VR

Realitatea augmentată în jocuri va deveni posibilă datorită rețelelor 5G. În plus, calitatea grafică va fi una cu adevărat spectaculoasă.

5. Evenimente live transmise în VR

Meciuri de fotbal văzute din primul rând de pe stadion sau din lojă? Acest lucru va fi posibil odată cu apariția rețelelor 5G. Ne vedem la finala Euro 2020 sau Champions League :)

6. Mașini autonome

Mașinile care se conduc singure au nevoie de o rețea puternică, pentru a putea obține în timp real toate informațiile despre mediul din jurul lor. Cu 5G, acest lucru va fi posibil.

7. Case și orașe inteligente

De la linii de producție, sistem inteligente de semaforizare, detectarea erorilor în rețeaua electrică sau de gaze și un sistem centralizat de parcări, totul va fi posibil datorită stabilității uriașe pe care o rețea 5G o va putea oferi.