Transportul public din 7 orase din Romania - Bucuresti, Ploiesti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Constanta si Craiova - este disponibil incepand de miercuri in Google Maps, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Serviciul numit Google Maps Transit este util pentru a obtine indicatii de orientare care includ de acum si transportul public, pe langa cele pentru masini si cele legate de mersul pe jos. Google Maps afiseaza toate rutele existente pentru a ajunge la o anumita destinatie, cuprinzand toate liniile de transport in comun recomandate - metrou, autobuz, tramvai si troleibuz, cat si informatii despre statii si rute.

Serviciul de Transit este o noua imbunatatire adusa hartilor Google pentru a le face mai corecte, utile si complete pentru romani si turistii straini care calatoresc cu transportul in comun pentru a ajunge la urmatoarea destinatie.

"Google Maps isi propune sa ajute utilizatorii sa cunoasca si sa exploreze locurile in care calatoresc sau locuiesc, oferindu-le mai mult decat simple harti geografice. Adaugarea de informatii privind transportul public in Google Maps va face deplasarea in orase mai usoara si simpla. Incepand de astazi, localnicii, dar si vizitatorii si turistii, pot obtine informatii privind mijloacele de transport in comun locale si pot alege itinerariile dorite direct din Google Maps", a declarat Dan Bulucea, Country Manager Google Romania.

"Parteneriatul cu Google se incadreaza in strategia SimPlus si Concept Apps de a facilita transportul in comun din Romania. Prin astfel de proiecte inovative dorim sa contribuim la imbunatatirea experientei calatorilor in folosirea transportului public", declara Dan Boabes, CEO SimPlus.

Informatiile despre transport public sunt disponibile atat pe versiunea de desktop a Google Maps, cat si pentru Android si iPhone.

Aceasta este a doua etapa a dezvoltarii serviciului Google Transit din Google Maps in Romania, dupa ce, in martie 2012, Brasovul a devenit primul oras pentru care au fost oferite informatii privind transportul public. La nivel mondial, Google ofera informatii de tranzit pentru mai mult de 1 milion de statii din 800 de orase.

Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare pe internet, a lansat in ultimii ani noi servicii pentru atragerea de noi utilizatori si venituri. Fondat in 1998, de absolventii Universitatii Stanford Larry Page si Sergey Brin, motorul de cautare Google este in prezent o companie activa pe toate marile piete globale. Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia.