Atacul impotriva JPMorgan, investigat de FBI si alte agentii, a inceput in luna iunie, potrivit unei persoane apropiate anchetei.

JPMorgan, cea mai mare banca din Statele Unite, a explicat amploarea atacului care a iesit pentru prima oara la iveala in luna august, dand asigurari clientilor ca nu exista dovezi ca parolele si conturile lor ar fi fost compromise, chiar daca numele si datele lor de contact au fost expuse.

Banca a facut eforturi pentru a limita pagubele, de la producerea incidentului, si a precizat ca datele de contact ale unor persoane care s-au conectat la anumite site-uri sau aplicatii mobile au fost furate.

Potrivit JPMorgan, pericolul este in prezent de phishing, sistem prin care infractorii incearca sa pacaleasca oamenii sa dea informatii valoroase, cum ar fi ID-urile si parolele.

"Daca gasesc un director de companie, infractorii stiu ca acea persoana valoreaza multi bani si vor incerca sa o atace, chiar daca nu este simplu", a declarat Jeff Tjiputra, presedinte de program pentru securitate cibernetica la University of Maryland University College.

Unii dintre cei afectati de atacurile hackerilor sunt din afara SUA, a spus Patricia Wexler, purtator de cuvant al JPMorgan.