Straniu e ca nimeni nu si-a dat seama ce se intampla vreme de cateva saptamani, iar acum familia pustiului vrea banii inapoi.

Copilul a descarcat gratis jocul Fire Age - Epoca Focului. Se joaca online si trebuie sa-ti fauresti propriul regat pe care sa-l aperi, alaturi de cavalerii tai, de invaziile dusmanilor. Este foarte popular in randul tinerilor din toata lumea, iar unora le creeaza pur si simplu dependenta.

"Poti sa treci la niveluri superioare doar daca investesti bani. Te atrag in joc pretinzand ca este totul gratis, folosesti bani virtuali, apoi doar prin simpla bifare a unei casute iti folosesti Id-ul si incepi sa joci cu bani reali", a povestit mama baiatului.

Cea care vorbeste, dar a tinut sa ramana anonima, este mama unui adolescent flamand din Belgia. Captivat de joc, baiatul de 15 ani credea ca joaca in continuare cu bani virtuali. Era insa taxat cu bani cat se poate de reali, din contul bancar al bunicului sau.

"De fiecare data era taxat cu 89,99 de euro, dar el folosea jocul de mai multe ori pe zi. Cateodata factura zilnica ajungea la 1.800 de euro! In cateva saptamani a fost taxat cu o suma undeva intre 30.000 si 40.000 de euro", a mai spus femeia.

A trecut cam o luna pana cand adultii sa-si dea seama cat de costisitoare este distractia pustiului. Cardul pentru contul respectiv n-a fost folosit intre timp, iar banca nu l-a avertizat in niciun fel pe titularul contului.

Mama nazdravanului vrea toti banii inapoi si e decisa sa-si caute dreptatea in justitie. Si autoritatile belgiene s-au sesizat si promit reguli mult mai stricte pentru aceste "capcane" online.