The Guardian / Un barbat din Doncaster a fost pus sub acuzare de catre politie dupa ce a numit victima unei agresiuni sexuale pe pagina de Facebook a politiei din South Yorkshire.

Shane Ward, 31 de ani, din Edlington, a comentat la postul politiei de pe pagina de Facebook despre un caz de agresiune sexuala, spunand numele victimei. El a fost pus sub acuzare pentru incalcarea Actului 1992 din Sexual Offences Amendment, sectiunea 5, ce vorbeste despre dreptul la anonimitate al victimei.

Victimele agresiunilor sexuale au dreptul la anonimitate pe viata. Ward va aparea in fata Curtii Magistrale din Doncaster pe 21 iulie. Politia din South Yorkshire a spus ca incurajeaza orice comentari de pe Facebook dar ca "nu va tolera incalcarea legii din partea nimanui sau amenintari sau posturi abuzive".

"Intelegem ca oamenii au puncte de vedere diferite pe multe subiecte, insa nu toleram astfel de postari si vor fi sterse si, acolo unde este necesar, investigate de politie" au anuntat acestia.

In 2012, 10 oameni au fost acuzati si condamnati pentru ca au numit online victima violului in care a fost implicat fostul fotbalist de la Sheffield United, Ched Evans. Acesta a fost condamnat atunci in aprilie la 5 ani de inchisoare.