Facebook a incheiat intership-ul unui student de la Harvard dupa ce acesta a creat un plugin Google Chrome care sublinia probleme serioase de incalcare a confidentialitatii de catre reteaua de socializare.

In luna mai, studentul la stiinta computerelor si matematica, Aran Khanna, a construit Marauder's Map. Era un plugin a browser-ului care se folosea de faptul ca Facebook Messenger distribuie locatia cu toti cei care trimit mesaje prin default.

Odata instalat plugin-ul, utilizatorii pot urmari miscarile tuturor celor cu care se afla in conversatie. Asta include utilizatorii cu care nu sunt prieteni pe Facebook, acuratetea fiind de pana la 1 metru. Aplicatia a devenit virala, despre ea scriind cei de la The Guardian, Daily Mail, huffington Post si alte publicatii din SUA.

Khanna a publicat cazul pentru Harvard Journal of Tehnology Science despre experienta lui. El dezvaluie ca a fost contactat de Facebook, acestia i-au cerut mai intai sa nu discute cu presa despre acest lucru. Apoi i-a fost cerut sa stearga extensia, lucru pe care l-a facut. La 3 zile distanta, Facebook l-a contactat si i-a fost transmis ca intership-ul care ii fusese oferit pentru aceasta vara este anulat, motivand ca acea extensie a incalcat intelegerea pentru utilizatori a Facebook-ului. 

Facebook a declinat sa comenteze aceasta situatie dupa ce au fost contactati de cei de la Business Insider.