Lidiane Leite, fostul primar din orasul Bom Jardim din statul Maranhao, Brazilia, este data disparuta de 12 zile, fara a exista vreun indiciu despre locul unde se afla. Un delegat al politiei federale din acest stat le-a confirmat acest lucru celor de la CNN.

"Este cea mai urmarita persoana din Maranhao acum. Nu se mai poate ascunde pentru mult timp" spune Max Ribeiro.

Leite, 25 de ani, era primarul orasului aflat la 275km sud-est fata de Sao Luis, capitala statului tropical Maranhao. Ea se afla sub investigatie fiind acuzata ca a delapidat fondurile care erau pentru scoli. Leite a enervat locuitorii orasului dupa ce a postat imagini pe internet in cluburi de noapte si de la petreci din Sao Luis si a trimis mesaj Cabinetului ei pe WhatsApp!

"A inceput sa aiba un stil de viata pe care salariul nu i-l putea sustine. Calatorea, isi facea operatii estetice si cumpara masini scumpe. Au existat si plangeri ca parasea orasul in fiecare saptamana si trimitea ordine cu ajutorul unor aplicatii precum WhatsApp" mai spune Ribeiro.

Leite a fost eliberata din post duminica dupa ce si-a abandonat postul pentru 10 zile. Interimar a fost ales asistentul ei. Multi locuitori ai orasului au iesit pe strazi cerand stoparea coruptiei.

Politia Federala crede ca mai bine de 1 milion de dolari au fost furati printr-o schema de coruptie ce implica mai multe membri de guvernare locali. Conform spuselor lui Ribeiro, iubitul lui Leite din acel moment a candidat la primaria orasului in 2012. Cu 2 zile inainte de vot a fost scos de pe buletinele de vot si i-a fost interzisa participarea la alegeri din cauza acuzatiilor de coruptie, iar Leite i-a luat locul.

Rocha, cel de care Leite s-a despartit intre timp, a fost arestat ca parte a investigatiei impotriva acesteia.