Tesler s-a născut în 1945 în New York, a studiat știința calculatoarelor la Stanford și, după absolvire, a condus cercetări în domeniul inteligenței artificiale și, în 1973, acesta s-a angajat la centrul de cercetare Xerox Palo Alto, unde a lucrat până în 1980. Xerox Palo Alto este celebră pentru dezvoltarea interfeței de utilizator controlate prin mouse. Tesler a lucrat și alături de Tim Mott și, împreună, au creat o serie de comenzi de procesare a cuvintelor folosind termenii deja celebri „cut”, „copy”, „paste”, ce au reușit să rămână în istorie.

Cercetătorul a fost, ulterior, vice-președinte al AppleNet, din cadrul Apple Computer și, în afară de aceste contribuții, a muncit constant pentru a face soft-urile și interfețele dedicate utilizatorilor mai accesibile și mai prietenoase.

După ce în 1997 a plecat de la Apple, Tesler a fost co-fondatorul unei companii numite Stagecast Software, ce dezvolta aplicații care facilitau învățarea programării pentru copii. În 2001 s-a alăturat Amazon, unde a devenit vice-președintele diviziei de Shopping Experience, iar în 2005 a plecat la Yahoo, o experiență care a dovedit, încă o dată, că Tesler a fost o personalitate remacabilă în domeniul tehnologiei și că a avut o contribuție importantă la felul în care computerele au ajuns din centrele de cercetare în casele oamenilor.