Filmul este alb-negru și are doar 4 minute, fiind intitulat „Télévision: Oeil de Demain” (Televiziunea: Ochiul Viitorului, n.r.).

Scenariul este inedit, deoarece putem recunoaște destul de ușor gadgeturi pe care le folosim în prezent, dar și comportamente ale oamenilor în care ne putem regăsi.

Spre exemplu, observăm oameni care merg pe stradă cu privirea ațintită în ecranul unui mic dispozitiv pe care îl țin în mână, sau un accident auto care are loc din cauza neatenției provocate de noile tehnologii.

Chiar dacă aparatele pe care le vedem în film nu seamănă prea bine cu actualele modele de smartphone, este evident că oamenii care le folosesc se comportă exact ca utilizatorii actuali ai telefoanelor mobile.

În plus, filmul arată că ziarele vor ajunge demodate, iar oamenii vor citi informațiile de pe dispozitive pe care le vor ține în mână.

Clipul, care este regizat de J.K. Raymond-Millet, vrea să prezinte aceste aparate drept televizoare în miniatură, însă ele au o antenă retractabilă, semănând astfel cu primele telefoane mobile.

De asemenea, aparatele sunt suficient de mici pentru a fi ținute în geantă sau în mână.

În film putem vedea și o mașină cu ecran pe bord, pe care șoferul vizionează un film în timp ce conduce.

Iar scena din final poate sugera că bărbatul care suferă de insomnie vizionează o înregistrare holografică.

Regizorul și scenaristul filmului au vrut să arate astfel modurile în care televiziunea va schimba lumea și comportamentul oamenilor.

Totuși, producția lor a reușit chiar mai mult de atât, deoarece prezintă formele hibride pe care le va lua tehnologia, forme care nu existau pe atunci.

________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: