Independent / Myrna Arias, o fosta angajata la un serviciu de transfer de bani numit Intermex din California, sustine ca a fost concediata pentru ca a sters o aplicatie din telefon care le permitea angajatorilor sa ii urmareasca fiecare miscare, chiar si cand nu se afla la locul de munca.

Ea a dat in judecata compania spunand ca seful ei direct a dat-o afara pentru ca a sters aplicatia din telefonul de lucru care permitea companiei sa monitorizeze locatia ei folosind o functie GPS.

Cazul spune ca Arias si-a intrebat managerul de aplicatie dupa ce a cercetat despre ce e vorba aceasta si acesta a admis ca "angajatii vor fi monitorizati in afara slujbei si (seful) s-a laudat ca stia viteza cu care a mers pe strada de cand a fost instalata aplicatia". Arias spune ca nu avea nicio problema in a fi monitorizata in timp ce se afla la munca, dar urmarirea ei in afara orelor de munca este o incalcare a intimitatii.

Software-ul, numit Xora, este folosit pentru a urmari angajatii cand acestia se afla 'pe teren'. Monitorizeaza angajatii pentru a folosi informatiile pentru a contabiliza orele lucrate si kilometri parcursi.

Arias sustine ca angajatorul se astepta ca ea sa tolereze aceasta invazie a intimitatii. Arias a sters insa aplicatia si a fost concediata la putin timp, conform cazului prezentat in fata justitiei.