Platforma video online YouTube, filiala a gigantului Google, a anuntat lansarea unei oferte de abonament permanent pentru vizualizarea de continut fara publicitate.

YouTube Red se va lansa in SUA in 28 octombrie, la un pret de 9,99 dolari pe luna. Continutul ramane insa si gratuit numai cu adaos de publicitate.

Gigantul video online, care sustine ca are peste un miliard de utilizatori in intreaga lume, a anuntat, de asemenea, lansarea unei noi aplicatii, YouTube Music, care va oferi cataloage de videoclipuri ale artistilor, similara cu YouTube Gaming si YouTube Kids. Aceasta aplicatie va fi legata de magazinul online Google Play, a mentionat compania.

"YouTube Red marcheaza o evolutie in dorinta de a oferi fanilor mai multe optiuni si continutul pe care ei il apreciaza, precum si o utilizare mai placuta", a comentat Robert Kyncl, director operational al YouTube.

Red YouTube permite abonatilor si sa salveze videoclipurile pe calculator sau mobil. Astfel, acestea pot fi vazute ulterior, chiar si fara conexiune la internet.