Louis Daguerre a facut in 1838 la Paris prima fotografie cunoscuta ce contine un om. Persoana in cauza se afla in stanga jos in imagine, pe pavaraj. El isi lustruia ghetele. Ceea ce este cu adevarat incredibil este faptul ca in fotografie ar fi trebuit sa apara zeci de oameni, insa acest lucru a fost imposibil.

Timpul de expunere al imaginii a fost de aproximativ 7 minute iar persoanele de pe acea strada se miscau prea rapid pentru a fi inregistrate, astfel ca peisajul pare pustiu. Exceptia este acel barbat caruia ii erau lustruite ghetele. Persoana care le curata se vede si ea, insa nu la fel de distinctiv.

S-a speculat ca acea persoana se odihnea insa o alta fotografie a lui Daguerre din acelasi loc pe strada Boulevard du Temple, cunoscuta pentru magazinele, cafenelele si teatrele care predominau atmosfera, a aratat ca acolo se afla o persoana care se ocupa cu lustruitul hainelor.

Ca orice Daguerreotype - primul proces fotografic anuntat, numit dupa Daguerre - aceasta fotografie era o imagine in oglinda. Iata imaginea intoarsa pentru a arata exact cum vedea Daguerre.

O privire atenta mai dezvaluie alte posibile persoane - doua femei cu un carucior, un copil aflat la geam, un copil si un caine in partea opusa a strazi. Este insa dificil sa existe certitudinea avand in vedere ca fotografia originala avea dimensiunile 6.5 inch cu 8.5 inch.

Sursa foto: Wikipedia