Louise Delage este un fata din Paris de 25 de ani care a devenit celebra pe Instagram desi si-a facut cont pe 1 august! In doar 2 luni, ea a reusit sa stranga aproape 70.000 de fani pe reteau de socializare.

Insa acest cont reprezinta singura sursa de informatii online despre fata, scrie The Guardian. Pozele sale sunt simple - cu prietenii, la restaurant si cu familia. Like-urile insa au venit si la fel si fanii.

Faptul ca ea a intrat tarziu pe reteaua de socializare este numai un aspect. Pozele sale - cu un pahar de sampanie pe plaja, la o cina de familie, mancand un pepene - sunt greu de diferentia de celelalte ce apar in feed-ul de pe aplicatie. Insa acesta a fost scopul.

 

 

Pétanque

A photo posted by Louise Delage (@louise.delage) on

In fiecare din cele 150 de postari ale sale, Delage aparea intr-o poza cu o bautura alcoolica. Iar ultima sa postare, de pe 22 septembrie, a dezvaluit ca facea parte dintr-o creatie a agentiei de advertising BETC si ca era starul campaniei "Like my addiction".

Campania a fost creata pentru o organizatie care incearca sa ajute la constientizarea problemei alcoolului pentru persoanele tinere. Contul fals de Instagram a fost creat pentru a arata "o persoana pe care o poti intalni in fiecare zi despre care nu ai suspecta ca sufera de dependenta".

Cum a avut contul atat de mult succes? A fost vorba de un plan elaborat de analiza a continutului de pe Instagram si a obisnuintei utilizatorilor. A fost studiat tonul postarilor si au fost folosite si cele mai populare filtre. Erau postate intre 2 si 3 imagini pe zi, fiecare avand 30  de hashtag-uri legate.

Campania s-a dovedit a fi un succes, generand reactii in media in intreaga lume si o crestere a traficului site-ului Addict Aide. Ultima postare pe profil a avut peste 160.000 de vizualizari si a generat peste 1.000 de comentarii. Acelasi clip de pe YouTube a fost vizualizat de peste 230.000 de persoane. Problema cea mare este insa ca persoanele care o urmareau pe Delage nu au sesizat dependenta ei. Speranta era ca aceasta campanie "sa deschida ochii" pentru a ajuta persoanele care sufera de aceasta problema.