Editarea colaborativă este unul dintre cele mai interesante funcționalități pe care le oferă, mai ales atunci când sunt utilizate și unele dintre pachetele plătite, precum Workplace sau G Suite Business. Totuși, aceste aspecte au și unele părți mai puțin bune - mai ales atunci când vine vorba despre confirmarea referitoare la accesul persoanelor terțe la fișierele proprii.

Aici este vorba mai ales despre faptul că nu există un al doilea layer de confirmare și este de ajuns introducerea adresei de Gmail a unui utilizator pentru ca acesta să primească imediat acces.

Recent, Google a anunțat o serie de update-uri menite să-i „echipeze pe utilizatorii și adminii spațiilor de lucru comune cu o serie de funcționalități prin care să combată abuzurile și amenințările cibernetice. Unele dintre acestea se referă la posibilitatea de a bloca un utilizator Google Drive. Acum funcționalitatea a devenit disponibilă și, din fericire, poate fi folosită și pentru conturile personale gratuite.

Pentru a bloca un alt utilizator, trebuie doar să apeși click dreapta pe conținutul împărtășit cu tine și apoi doar să selectezi opțiunea „block”. Astfel, vei putea să blochezi utilizatorul să îți trimită orice alt conținut în viitor (lucru care poate fi util în cazul celor care suferă din cauza conținutului abuziv pe care îl primesc), să elimini toate fișierele nedorite primite și să înlături accesul altor oameni la conținutul tău, dacă nu mai vrei să aibă acces la el.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: