Adolescentii sub 16 ani ar putea fi interzisi de pe Facebook, Snapchat, Instagram sau email daca nu au acordul parintilor conform unor schimbari de ultim moment din legile Uniunii Europene. Noul regulament urmeaza sa fie implementat si va creste varsta necesara pentru a intra pe site-uri ce folosesc datele personale de la 13 ani la 16 ani.

Propunerea a fost facuta saptamana trecuta si dupa ce va fi aprobata milioane de adolescenti sub 16 ani vor avea nevoie de permisiunea parintilor de fiecare data cand isi fac un cont pe social media, descarca o aplicatie sau chiar si cand folosesc un motor de cautare.

Legea urmeaza sa fie discutata in cursul zilei de marti, scriu cei de la Telegraph. Daca va fi aprobata, va reprezenta o bataie mare de cap pentru retelele de socializare. Aproape toate, inclusiv Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat si Google, au limita de varsta de 13 ani. Daca legea va fi aprobata si companiile nu fac modificarile, vor primi amenzi de pana la 4% din venituri.

Cei de la Diana Award Youth Board, care tintesc sa protejeze copiii de intimidare, au criticat decizia.

"Aceasta crestere a limitei de varsta ar putea sa ii faca pe copiii intre 13 si 15 ani sa minta. Acestia au accesat de mult timp serviciile online iar o modificare artificiala va face ca ei sa minta pentru a avea acces, nu sa ceara acordul parintilor".