Programatorii de la Microsoft lucreaza intens acum la Spartan, browserul pe care il vor avea persoanele care isi vor instala Windows 10. Cei care sunt parte din programul Windows Insider pot deja sa testeze softul atat pe PC, cat si pe telefoanele cu Windows.

In timp ce userii care stiu programare si entuziastii se joaca cu softul si le transmit celor de la Microsoft parerile lor, compania a pregatit si un sistem de recompense. Hackerii sunt invitati sa incerce sa gaseasca moduri in care Spartan poate fi spart.

Project Spartan Bug Bounty ofera pana la 15.000 de dolari celor care gasesc vulnerabilitati si anunta Microsoft. Hackerii au timp pana pe 22 iunie sa testeze limitele de securitate ale noului soft. Cel mai bine se vor plati vulnerabilitatile descoperite in modul "enhance protected" al Spartan.

Microsoft si alte companii mari din tehnologie folosesc metoda recompenselor oferite hackerilor pentru a-si face softurile mai bune, si a descoperi probleme din timp.

Un project manager la Spartan este specialistul Bogdan Brinza. Potrivit profilului sau de LinkedIn, el a inceput munca in cadrul companiei Microsoft in 2008, de la biroul din Moscova, pentru ca din 2011 sa se mute in SUA. El are ca limba materna limba rusa si a absolvit National University of Science and Technology "MISIS"  (Moscow Institute of Steel and Alloys), si Higher School of Economics din Moscova.

Potrivit informatiilor venite pe filiera AMD, Windows 10 ar urma sa se lanseze la sfarsitul lunii iulie.