Cei care au videoclipuri care s-ar putea distribui viral, pot primi bani de la YouTube. Site-ul a initiat mai multe parteneriate cu familiile unor copii care au ajuns vedete online, pentru impartirea castigurilor din reclamele videoclipurilor cu cele mai multe vizualizari.

YouTube monitorizeaza upload-urile, iar daca exista mult interes pentru anumite clip-uri ori daca oficialii companiei cred ca video-ul se va distribui viral, contacteaza uploader-ul si ii ofera sansa de a face bani. Compania ar avea un algoritm care ar stabili care dintre videoclipuri are potentialul de a deveni viral.

Reclamele plasate pe pagina sau in interiorul clip-ului pot produce bani frumosi, care ajung sa fie impartiti intre utilizator si YouTube, scrie The Telegraph.

Unul dintre utilizatori, Howard Davies-Carr, al carui baiat Charlie ii musca degetul fratelui mai mare, a primit peste 100.000 lire sterline in urma parteneriatului cu YouTube, pentru ca imaginile au fost urmarile de 400 milioane de ori. "De cand s-au nascutii baietii, am avut camera la indemana", a declarat tatal.

David DeVore, care si-a filmat copilul dupa ce micutul a fost anesteziat la dentist, a castigat, de asemenea, 100.000 lire sterline in urma unui videoclip urcat pe YouTube.

Unii parinti au donat sumele primite unor activitati caritabile, in timp ce altii i-au pus bine, pentru educatia copiilor.

Sursa: Telegraph

 

Citeste si:

Razi cu pofta! Doi batrani invata sa foloseasca un webcam

Microsoft i-a platit unei femei 1 milion lire sterline CA SA TACA

Hackerii s-au imbogatit datorita Facebook