Alibaba Group Holding a anuntat luni ca a devenit actionar minoritar la compania producatoare de telefoane mobile, Meizu Technology, dupa ce a cumparat actiuni cu 590 de milioane de dolari. Dupa mutarea facuta de Alibaba, se asteapta promovarea agresiva a sistemului de operare dezvoltat de Alibaba, YunOS, pe piata din China.

Conform lui Paul Carsten de la Reusters, Alibaba nu a dezvaluit cat de mare este partea cumparata cu cele 590 de milioane de dolari. Alibaba si Meizu semnasare o intelegere strategica in octombrie 2014 - cele doua au lucrat la lansarea telefonului Meizu Flyme. In acel moment, Meizu spunea ca se asteapta sa aiba loc mai multe cooperari intre cele doua companii.

Ultima investitie va face ca Alibaba si Meizu sa colaboreze "atat la nivel strategic cat si de afaceri pentru a obtine o integrare mai buna a hardware-ului Meizu si a sistemului de operare al celor de la Alibaba" au anuntat pe site-ul oficial cei de la Alibaba.

In urma intelegerii, Alibaba Group le va oferi celor de la Meizu resurse si sprijin in e-commerce, internet mobil, sisteme de operare pentru mobil si analize de date "ce tintesc dezvoltarea ecosistemului de smartphone-uri Meizu".

Meizu nu este unul dintre marii producatori din China, fiind in umbra gigantilor Lenovo si Xiaomi - compania creata in 2003 si care s-a extins pe piata telefoanelor in 2008 are 1000 de angajati in acest moment.