Elemental Technologies a fost cumparata de Amazon, achizitia fiind confirmata de cele doua companii printr-un comunicat oficial. Suma platita nu a fost confirmata oficial, insa The Information spune ca este vorba de 500 de milioane de dolari.

Elemental technologies ajunga companiile de media si divertisment precum CNN, ESPN si HBO sa ia propriul continut video ce este initial creat pentru TV si e reformat pentru a functiona mai bine pe mobil si desktop. Ajuta astfel aplicatii precum HBO Go sau ScoreCenter a celor de la ESPN.

Amazon Web Services ajuta deja Netflix iar aceasta achizitie va atrage si mai multe companii cu video. "Impreuna vom colabora pentru o integrare mai profunda a tehnologiei si pentru a oferi o noua infrastructura pentru companiile media si de divertisment care sa-si poata dezvoltata modelele hibride si cloud in timp ce continua sa-si inoveze serviciile pentru utilizatori" a declarat Andy Jassy, seful Amazon Web Services.

Daca suma dezvaluita de Information este corecta, este una dintre cele mai mari achizitii ale Amazon, fiind depasita numai de Zappos in 2009 ($1.2 miliarde), Twitch in 2014 ($979 milioane), Kiva Systems in 2012 ($775 milioane) si Quidsi in 2010 ($545 milioane).