Facebook isi incurajeaza angajatii sa treaca de la iPhone si iPad la smartphone-uri si tablete Android, pentru a afla din proprie experienta cum pot imbunatati aplicatiile companiei pentru cea mai raspandita platforma mobila din lume, potrivit Forbes.

Decizia celei mai mari retele de socailizare subliniaza una dintre principalele obstacole pentru sistemul de operare dezvoltat de Google. Majoritatea executivilor din Silicon Valley sunt utilizatori iOS, platforma Apple avand in consecinta prioritate la dezvoltarea de aplicatii noi, inovatoare, sau la rezolvarea unor probleme existente.

Spre exemplu, cunoscuta aplicatie foto Instagram a fost disponibila exclusiv utilizatorilor Apple timp de aproximativ doi ani, fiind lansata si pentru Android abia in luna aprilie a acestui an.

Android si iOS isi impart 85% din piata smartphone-urilor la nivel mondial, potrivit datelor companiilor de cercetare.

In trimestrul al treilea al acestui an, dispozitivele Android au inregistrat vanzari de 104,8 milioane de unitati, reprezentand 68,1% din piata, fata de 46,9% in perioada corespunzatoare a anului trecut. Totodata, iPhone-ul s-a vandut in 26 milioane de exemplare, cu o cota de 16,9%, cu putin timp inainte de lansarea iPhone 5, care potrivit analistilor va sustine vanzarile Apple in trimestrul al patrulea, potrivit agentiei de presa Mediafax.