Se vorbeste mereu de avantajele enorme pe care le au angajatii Google si cat de dificil este sa ajungi acolo. Compania americana e pe locul 4 intr-un clasament al companiilor cu cei mai multi angajati in Fortune 500.

Intr-un thread pe site-ul Quora, un angajat al companiei a raspuns la intrebarea "Care e cea mai rea parte in a lucra la Google?". Cei de la Independent au extras din thread toate posturile actualilor si fostilor angajati ai companiei.

- Google s-a schimbat fata de cum era la inceput: "La Google nu mai era un mediu prielnic in momentul in care am plecat. Aceleasi politici ca peste tot. Era usor sa fii promovat daca lucrai la proiectul corect si iti promovai munca in modul care trebuia"

- Sunt multe slujbe plictisitoare: "Google este o masinarie incredibila care printeaza bani. Daca nu esti un inginer talentat care sa creeze ceva nou, sansele sunt sa fii doar cineva care culege roadele acelei masinarii"

- Toti sunt super-calificati pentru ca sunt grozavi: "Am lucrat la unul dintre cele mai mari campusuri Google si singurul moment in care am fost stimulat intelectual a fost la interviul de la inceput. Un alt lucru este ca e foarte dificil sa ai un impact major la Google. Majoritatea problemelor existente au fost deja rezolvate, asa ca aproape sigur ajungi sa lucrezi la o problema minuscula de care nu-i pasa nimanui"

- Oamenii sunt aroganti: "In ciuda preconceptiilor, cred ca nivelul mediu al inginerilor Google este unul mediocru. Si multa aroganta. Fiecare crede ca este mai bun decat vecinul"

- Productivitatea este afectata: "Nu exista suficient de multa concentrare pe produs si designul vizual. Acest lucru a dus la multe proiecte abandonate sau cu succes mediu precum Wave, Google Video, Buzz, Dodgeball, Orkut, Knol si Friend Connect. Se pune prea mult accentul pe inginerie pura. Daca te uiti la produsele Google, observi o gramada de lucruri inutile, o lipsa de eleganta si simplitate"

- Manageri slabi: "Acestia sunt concentrati exclusiv pe anumite lucruri si ceilalti factori sunt exclusi. E o gandire mediocra. Nu vor sa agite apele in vreun fel, nu stiu sa inspire angajatii si se bazeaza prea mult pe numele Google si pe reputatia brandului"

- Nu exista spatiu privat: "Nu este nimic neobisnuit in a vedea 3-4 angajati intr-un cubic sau mai multi manageri care sa imparta un birou. Cu toate zonele deschise pentru mancare, jocuri, TV, discutii tehnice si altele, este extrem de dificil sa gasesti un loc privat"

- Disciplina poate fi o problema: "Nu exista disciplina in birouri. Oamenii vorbesc despre diferite lucruri, uneori ajungandu-se la insulte. Odata am trimis un mail unei echipe mari punand o intrebare sincera. Raspunsul a fost sarcastic. Daca ai face asta la o companie ca Amazon, ai fi imediat pedepsit"

- Ceea ce face Google atat de atragator reprezinta si problema: "Mereu am spus despre Google ca este cea mai tare corporatie din lume. Poti lucra la produse incredibile, sa inspiri oamenii, sa ai beneficii grozave, experienta de neuitat si sa fii si platit bine. Si e atat de usor. Iar asta este cea mai buna si cea mai proasta parte din a fi angajatul Google"