Catherine Chen, membru în consiliul de administrație și vicepreședinte al companiei, a declarat că softul nu a fost gândit să înlocuiască sistemul de operare Android, ci a fost dezvoltat pentru afaceri și IoT.

Chen a făcut publică informația în cadrul unei conferințe de presă din Bruxelles. Sistemul Hongmeng a fost gândit încă dinainte să înceapă disputa legată de Android și tensiunile dintre SUA și China, a mai spus aceasta, conform jurnaliștilor de la GSM Arena.

Într-adevăr, se pare că Hongmeng conține mult mai puține linii de cod – are sute de mii, în loc de milioane, așa cum e necesar pentru sistemele de operare destinate smartphone-urilor. De asemenea, are o latență mult mai mică, în comparație cu un soft destinat mobilelor.

De remarcat, însă, este faptul că declarațiile oficialilor despre Hongmeng au început abia după ce a fost ridicată interdicția comercială referitoare la Huawei, iar asta lasă loc presupunerii că s-ar putea ca gigantul să fi luat, de fapt, în calcul, să transforme acest sistem de operare într-unul destinat smartphone-urilor.

Sursa foto: Getty Images