Conform celor de la Bloomberg, Apple este unul dintre potentialii cumparatori ai diviziei de harti HERE. Dupa ce ani la rand au incercat sa transforme divizia in ceva mai mult decat un simplu furnizor de softuri de navigatie pentru masini, cei de la Nokia au decis sa vanda. Microsoft, Yahoo, Amazon si producatori de masini precum BMW, Daimler sau Toyota sunt printre cei mai mari clienti pentru Nokia HERE. Din pacate, Nokia nu a reusit sa reproduca succesul pe care Google l-a avut cu Maps, iar vanzarile anuale de 970 de milioane de euro sunt afectate de pierderi de 1,24 de miliarde de euro.

Cei de la Apple au fost abordati de compania din Finlanda pentru a le starni interesul. Alti potentiali cumparatori ai diviziei de harti HERE sunt Alibaba, Amazon, Facebook, Baidu si un grup de producatori de masini din Germania.

Cei de la Nokia au lucrat cu un consultant financiar in legatura cu vanzarea diviziei de harti. Compania doreste sa primeasca mai bine de 3 miliarde de euro, primele oferte urmand sa vina saptamana viitoare.

Nokia este extrem de activa in ultima vreme. A cumparat saptamana trecuta Alcatel-Lucent pentru 15.6 milioane de dolari si se zvoneste ca vor sa revina pe piata smartphone-urilor de anul viitor.