Google aunta lansarea unui fond de criza in valoare de 2 milioane de dolari, care poate creste pana la 4 milioane de dolari, prin donatii ale angajatilor companiei.

Banii vor ajunge la patru organizatii care sprijina refugiatii si imigrantii:  ACLU, Immigrant Resource Center, International Rescue Committee si Mercy Corps.

In acest fel, Google se alatura altor companii producatoare de tehnologie care se opun deschis politicii presedintelui american Donald Trump.

Aceasta este cea mai mare campanie de criza lansata pana acum de Google. Alaturi de Sundar Pichai, CEO Google, sunt si sefii altor mari companii, precum Apple, Microsoft, Netflix, Uber, Tesla Motors si Airbnb. Toti se declara impotriva interdictiei decretate de Donald Trump si iau masuri prin care incearca sa ajute persoanele afectate.

Decretul, care interzice accesul in SUA pentru refugiatii si imigrantii musulmani, afecteaza serios activitatea marilor companii de tehnologie. De exemplu, Google a anuntat deja ca 187 dintre angajatii sai sunt victime ale acestui decret. Marile companii se bazeaza foarte mult pe munca angajatilor de origine straina.

Ordinul presedintelui Donald Trump suspenda timp de 120 de zile accesul tuturor refugiatilor in SUA, interzice pe termen nelimitat intrarea refugiatilor din Siria si blocheaza timp de 3 luni accesul rezidentilor din 7 tari majoritar musulmane: Iran, Irak, Siria, Suda, Libia, Somalia si Yemen.