Apple pregateste sa lanseze propriul motor de cautare care va rivaliza cu Google! Cei de la Sky News anunta ca Apple a lansat o reclama pentru jobul de project manager care sa lucreze la "o platforma de cautare pentru sute de milioane de oameni"!

Google, cel mai accesat site in Romania in fata Facebook-ului conform datelor Gemius, poate avea un rival important in motorul de cautare al celor de la Apple. Candidatul la postul in cauza "va avea un rol in revolutionarea modului in care oamenii isi folosesc calculatoarele si telefoanele mobile".

Google este in acest moment liderul incontestabil in domeniu, avand 67& din piata in Statele Unite, Bing fiind pe locul 2 la mare distanta. Desi cei de la Apple nu se asteapta ca multi utilizatori sa faca saltul imediat de la Google la motorul lor de cautare, acesta ar urma sa fie preinstalat pe device-urile Apple.

In acest moment, Apple foloseste Google ca pagina de pornire pentru browserul Safari, dar si Microsoft Bing atunci cand utilizatorii efectueaza cautari cu ajutorul lui Siri. Insa intelegerea de a folosi Google pe Safari expira anul acesta.