E un fapt bine stiut: copiii nu mai lasa din mana smartphone-ul sau tableta. Dar, au fost create anumite aplicatii care, aproape in joaca, ii pot ajuta pe cei mici sa-si tina greutatea sub control, anunta stirileprotv.ro.

Parintii lui Alannah Sanchez s-au convins ca aplicatiile speciale pentru smartphone au ajutat-o mult pe fiica lor sa lupte cu kilogramele in plus.

Deborah Sanchez, mama lui Alannah: "Ca mama faci tot posibilul ca sa mentii sanatatea copiilor. Aveam grija sa manance sanatos, verificam portiile, dar ea se tot ingrasa."

Familia Sanchez a descoperit o aplicatie care grupeaza alimentele in trei categorii, fiecare corespunzatoare unei culori: rosu, galben si verde. Copii sunt ghidati sa reduca treptat mancarea interzisa, din categoria "rosu".

Alannah Sanchez: "Am trecut la portii mai mici si la branzeturi cu mai putin grasime. Trebuie sa ai mare grija cat de plina e farfuria."

 

Ann Dunaway, nutritionist: "Aplicatiile pentru pierderea greutatii sunt ca un jurnal alimentar modern. Sunt instalate pe telefon, deci mereu la indemana, iar acesta e marele avantaj."

Cu ajutorul telefonului mobil, copiii socotesc caloriile consumate mai mult in joaca, la inceput. Dar, au stabilit cercetarile, aceasta evidenta ii face sa fie mult mai constienti de ce si cat manaca sau beau. Si astfel reusesc mai usor sa elimine din kilogramele in plus.

Deborah Sanchez, mama lui Alannah: "Aplicatia m-a scapat de o grija. Tot ce mi-a mai rams de facut este sa-i dau cate un sfat si s-o atentionez."

Exista si aplicatii care stabilesc meniuri si diete ca un nutritionist adevarat, dar acestea sunt disponibile, de obicei, contra cost.