Compania Glassdoor a inventat o platforma si o aplicatie de mobil prin care oricine poate vedea ce salariu ar trebui sa aiba, in functie de pregatirea pe care o are, scrie Mashable.

Aplicatia se numeste Know Your Worth (Afla-ti Valorea) si este foarte usor de folosit. Trebuie introduse mai multe date: numele angajatorului, orasul, denumirea functiei, anii de experienta, studiile si venitul actual.

Salariul meritat, care tine cont de toti acesti factori individuali, este actualizat saptamanal, conform cererii si ofertei de pe piata muncii. De aceea, este posibil ca un utilizator sa obtina rezultate diferite, daca foloseste aplicatia la interval de cateva saptamani.

De asemenea, trebuie mentionat ca deocamdata aplicatia nu tine cont de bonusurile oferite angajatilor, ci numai de salariu.

Cu ajutorul aplicatiei Know Your Worth, oricine poate afla daca, in realitate, este platit mai mult sau mai putin decat valoarea sa pe piata muncii. Iar aceasta informatie poate fi foarte utila la negocierea sau renegocierea salariului.