Modelul Melina DiMarco a creat o aplicatie care ofera ilustratii simple cu "parti feminine" care sa fie atasate deasupra pozelor pentru a ocoli astfel regulamentul Instagram legat de nuditate.

Femeia sustine ca alte optiuni de cenzurare a fotografiilor, de exemplu barele negre si liniile, incurajeaza sexualizarea formelor femeilor. Insa Google si Apple au refuzat aplicatia motivand ca aplicatia promoveaza continutul explicit, scrie BBC.

Politica Instagram legata de fotografiile nud a fost atacata adesea in ultimii ani. Site-ul interzice "fotografiile cu violenta, nuditate, nuditate partiala.. pornografice sau sugestive sexual". Astfel, un barbat poate posta poze topless, insa o femeie nu poate. In 2014, persoane precum Scout Willis sau Rihanna au protestat impotriva acestor reguli, insa Instagram nu a cedat, motivand ca prioritatea lor este sa faca Instagram un "loc sigur".

Melina DiMarco, cea care este model in SUA, a gasit ceea ce ea numeste o "solutie temporara" - a creat aplicatia numita Nood. Este o aplicatie de editare unde poti sa incarci o poza si sa atasezi deasupra sfarcuri ilustrate deasupra imaginii reale. Ca femeie si model nu pot sa inteleg de ce barbatii pot posta liberi pe retelele de socializare si femeile nu pot. Sfarcurile sunt sfarcuri, nu este nicio diferenta. Sfarcuri de femeie, sfarcuri de barbati, sunt la fel" spune Melina.

Insa Apple sustine ca aceasta aplicatie "include continut pe care multi utilizatori l-ar considera ofensiv", in timp ce Google spune ca "nu permitem aplicatiilor sa contina sau sa promoveze continut explicit".

Melina spune ca acest decizii sunt "extrem de ipocrite" din partea celor 2 companii: "Cand te uiti la ce se afla in ambele magazine de aplicatii, multe (alte aplicatii) sexualizeaza femeile. Daca vei permite acestor aplicatii sa existe in magazin, atunci ilustrarea minima a partilor femeiesti ar trebui sa fie acolo. Femeile merita sa le fie reprezentate corpurile in modul in care doresc si merita sa-si arate sfarcurile la fel ca orice barbat. Refuzand aceasta aplicatie ei refuza femeilor dreptul de a-si reprezenta corpurile intr-un mod pozitiv" a mai spus Melina DiMarco.