Aplicatia este, de asemenea, cu 65% mai mica, ajutandu-i pe cei care au un telefon cu spatiu mai mic.

Mai multi oameni de la Facebook au facut o excursie pana in Africa pentru a vedea cum poate fi accesata reteaua de socializare de pe telefoane vandute acolo si in conformitate cu abonamentele platite de utilizatori.

Inginerul Alex Sourov de la Facebook a scris o postare pe blog in care a explicat cum s-au realizat testarile. "Combinatia dintre o conexiune la internet lenta si intermitenta, un Internet lent si memoria putina cu care au fost dotate dispozitivele au dus la incarcarea inceata a Facebook si la blocarea ei in mod constant. Ne-am epuizat MB-ii de date din abonament in 40 de minute", a declarat el.

In Africa lumea nu foloseste telefoane mobile scumpe, iar acest lucru are un impact asupra modului in care utilizatorii Facebook pot accesa reteaua. 

In urma acestui studiu, cei de la Facebook au reusit sa scada traficul de date in cadrul aplicatiei cu 50%, sa reduca cu 90% plangerile care vorbesc despre incarcarea inceata a unor imagini, si sa scada marimea aplicatiei de Android cu 65%.

Cei de la Facebook au folosit functia Google Play care le permite sa urce pe Internet mai multe APK-uri, pentru diferite versiuni de Android si pentru diferite rezolutii. Acest fapt le-a permis inginerilor sa taie din marimea aplicatiei pentru Facebook pentru Android in cazul tarilor in curs de dezvoltare.

Facebook si-a cam atins limita de utilizatori din tarile dezvoltate, iar in prezent reteaua se orienteaza spre economiile mici ale lumii. In prezent, site-ul are 1,2 miliarde de utilizatori, potrivit informationweek.com

Share articol: