Google a decis sa blocheze aplicatia YouTube a Microsoft pentru Windows Phone.

Potrivit Business Insider, citat de stirileprotv.ro, Microsoft a trebuit sa faca aceasta aplicatie YouTube, dar compania era obligata sa tina cont de anumite reguli impuse de Google.

Desi Microsoft a incercat sa urmeze aceste reguli si a ajutat Google sa obtina venit suplimentar din reclamele de pe YouTube, conducerea Google nu a fost multumita.

In luna mai, Microsoft a lansat o noua aplicatie, imbunatatitita, pentru YouTube, dar aceasta a fost imediat retrasa, pentru ca Google a cerut modificari.

Aplicatia fusese lansata din nou saptamana trecuta, insa Google a decis acum sa o blocheze.

Nemultumit de aceasta hotarare, un avocat al Microsoft a scris pe blogul companiei despre neintelegerile dintre cele doua companii, care au dus in final la probleme pentru utilizatori.

“Am vrut sa oferim utilizatorilor Windows Phone posibilitatea de a folosi YouTube, asa cum folosesc si cei cu Android sau iPhone”, scrie avocatul David Howard.

El precizeaza ca, printre modificarile pe care Microsoft le facuse asupra aplicatiei, la cererea Google, se numarau: pornirea automata a reclamelor video, dezactivarea descarcarii de clipuri si blocarea vizionarii unor clipuri restrictionate. Toate acestea au adus venituri suplimentare pentru Google.

Problema a aparut insa atunci cand Google a cerut ca noua aplicatie sa fie scrisa in limbaj HTML5.

"A fost o cerere ciudata, pentru ca aplicatia pe Android sau pe iPhone nu este scrisa in acest limbaj, dar totusi am cerut inginerilor nostri sa analizeze aceasta cerinta. 

Concluzia a fost ca limbajul HTML5 ar fi dificil de realizat pentru aplicatia noastra si ar dura foarte mult aceasat modificare. Astfel, am decis sa lansam aplicatia asa cum era scrisa, iar intre timp sa lucram cu Google pentru o alta aplicatie, in limbaj HTML5”, scrie avocatul.

Google a decis insa sa blocheze aplicatia. Avocatul Microsoft cere companiei Google sa permita utlizatorilor Windows Phone accesul la aplicatia YouTube, iar Microsoft va continua sa aduca noi modificari si imbunatatiri.