Cei de la Business Insider scriu ca noul Apple SIM card lansat de Apple le va crea probleme operatorilor de telefonie mobila. Odata cu iPad Air 2, cei care cumpara produse Apple vor putea alege acest nou card SIM.

In mod normal cardul SIM este programat sa functioneze pentru un singur operator de telefonie mobila. Dar cei de la Apple vor sa schimbe modul de functionare. Cardurile SIM de la Apple functioneaza cu mai multi operatori de telefonie mobila, asa ca nu este nevoie sa cumperi unul de la firma de telefonie. Cu alte cuvinte, cu SIM cardul Apple poti sa schimbi intre operatori cand iti doresti!

Iata cum descriu cei de la Apple acest lucru pe site-ul oficial:

Noul Apple SIM este preinstalat pe iPad Air 2 cu Wi-Fi + model celular. Apple SIM iti ofera flexibilitatea de a alege dintre planurile pe termen scurt pentru operatorii din Statele Unite si Marea Britanie direct pe iPad. Asa ca oricand ai nevoie, poti sa alegi planul care functioneaza pentru tine, fara sa un angajament pe termen lung. Si cand calatoresti, poti sa alegi si planul de date de la operatorul local pe durata calatoriei.

Daca pentru iPad acest SIM card Apple nu va avea un efect atat de mare, la telefoanele mobile anuntul intriga. Operatorii se intrec in oferte pentru contracte pe 1 an, respectiv 2, la care fac oferte prin care poti cumpara un telefon la pret mai mic. Cu acest Apple SIM card, aceste oferte ar putea sa dispara cand vine vorba de produsele Apple, oferind alte beneficii. Este posibil ca in viitor atunci cand iti deschizi iPhone-ul sa fii pus in situatia de a alege reteaua in care vrei sa fii. Iar operatorii se vor lupta intre ei pentru a-ti ofere cele mai bune variante.