Compania i-a anunțat pe utilizatorii modelelor iPhone și iPad lansate în 2012 sau mai devreme că trebuie să-și actualizeze sistemul de operare înainte de începutul lunii noiembrie, pentru a se asigura că pot folosi în continuare funcția GPS.

Problema este legată de setările de dată și oră care ajută device-ul să fie bine localizat în spațiu, setări care se resetează o dată la 20 de ani.

Pe 6 aprilie, acest lucru s-a întâmplat din nou, iar modificările apărute ar putea însemna ca anumite dispozitive să fie identificate pe coordonate eronate.

De asemenea, ar putea fi influențate și alte funcții precum serviciul de e-mail. Apple a transmis că respectivele gadgeturi nu vor fi afectate până pe 3 noiembrie, dar i-au avertizat pe utilizatori să-și actualizeze softul, ca să nu apară niciun fel de probleme.

Anunțul îi vizează pe cei care dețin un iPhone 4, iPhone 5, iPad mini, iPad 2, iPad-uri de generația a 3a și a 4a, informează Daily Mail.

„Dacă nu realizează actualizarea la cele mai noi versiuni iOS disponibile pentru dispozitivele lor până la 3 noiembrie 2019, utilizatorii unora dintre modele s-ar putea să se confrunte cu erori la nivelul stabilirii poziției lor de către GPS. De asemenea, și funcționalități care sunt dependente de corectitudinea datei și a orei – precum iCloud sau e-mail – ar putea avea de suferit”, a transmis compania, precizând că acest lucru nu se aplică telefoanelor și tabletelor mai noi decât cele listate.