Acuzata recent ca a distrus o tara cu produsele sale, Apple e nimerit in mijlocul unui nou scandal. Se pare ca Apple intentioneaza sa ceara daune de 50 de milioane de dolari furnizorilor care-i mai dezvaluie secretele inaintea lansarilor importante. Inaintea prezentarii noilor iPhone 6 si Iphone 6 Plus, aproape toate caracteristicile erau cunoscute din surse neoficiale, asa ca lansarea nu a mai adus aproape nicio surpriza.

Planul Apple de a stopa scurgerile de informatii a iesit la iveala cu ocazia unui proces in care e implicat unul dintre furnizorii companiei . v. Cei de la GT Advanced Technologies au intrat in faliment si au intentat un proces in care acuza Apple de comportament opresiv. Conform The Financial Times, Apple ii obliga pe furnizorii sai sa semneze un acord de confidentialitate. Acesta prevede daune de 50 de milioane de dolari daca furnizorul divulga informatii despre produsele Apple care inca nu s-au lansat.

Furnizorii nu au voie nici macar sa se laude ca au fost alesi de Apple sa produca o anumita componenta. Mai mult, ar putea raspunde  si daca unul dintre angajati divulga informatii confidentiale. Pana atunci, China ramane tara cu cele mai multe “scapari”. Ultimul zvon e legat de ecranele de safir pentru Apple Watch. Se pare ca Apple si-a reorganizat lantul de productie pentru ca lansarea ceasului inteligent sa nu fie afectata de falimentul celor de la GT Advanced Technologies.