Yevgeniy Aleksandrovich Nikulin, 29 de ani, a fost arestat de catre FBI in colaborare cu politia din Cehia - el este suspectat ca fiind responsabil pentru datele furate in 2012 de pe LindedIn, conform unui comunicat emis de companie.

Nikulin a fost arestat in Praga pe 5 octombrie dupa ce Interpol a emis un mandat de arestare international. Autoritatile din Statele Unite il acuza nu numai de atacul asupra LinkedIn, ci de si de un atac similar asupra Dropbox.

Nikulin a obtinut acces la reteaua LinkedIn intre 3 si 4 martie 2012, la reteaua Dropbox intre 14 mai si 25 iulie 2012 si la reteaua Formspring intre 13 si 29 iunie 2012. Departamentul de Justitie din SUA mai dezvaluie ca Nikulin a obtinut acces la datele acces ale angajatilor LinkedIn si Formspring, lucru care l-a ajutat sa sparta bazele de date.

Hacker-ul a furat 117 milioane de conturi ale utilizatorilor de LinkedIn si 68 de milioane de conturi de Dropbox. In luna septembrie, hackerul vindea datele de pe Dropbox pe Dark Web cu 1.200 de dolari/cont.

Nikulin risca acum pana la 32 de ani de inchisoare si o amenda de 1 milion de dolari. Barbatul reusise sa faca o avere din hacking, devenind una dintre principalele tinte ale autoritatilor.