40% din divorturile din Italia cauzate de adulter au dovedit infidelitatea cu ajutorul mesajelor pe WhatsApp, a anuntat Asociatia Avocatilor Matrimoniali din Italia. Presedintele asociatiei, Gian Ettore Gassani, le-a spus britanicilor de la The Times: "Retelele de socializare au marit numarul tradarilor in Italia facand sa fie mai usor, mai intai prin mesaje, apoi prin Facebook, iar acum prin WhatsApp, care este folosit la scara mare" a spus Gassani.

Gassani spune ca relatiile extraconjugale au explodat cu ajutorul retelelor de socializare si aplicatiilor de acest tip: "Iubitii pot acum sa faca schimb de poze riscante cu ei insisi, si am vazut persoane adultere folosind acest serviciu pentru a mentine 3 sau 4 relatii - e ca dinamita!"

Si in Marea Britanie un studiu din 2012 dezvaluia ca Facebook a fost folosit pentru o treime din divorturile din anul precedent. Un studiu ulterior publicat in Jurnalul Cyberpsihologiei, Comportamentului si Retelelor de Socializare a descoperit ca persoanele care folosesc retelele de socializare excesiv erau predispusi la a avea probleme precum "gelozie indusa de Facebook" sau sa insele cu fosti parteneri.

WhatsApp, un serviciu cumparat de Facebook in 2014 cu suma de 19 miliarde de dolari, are in acest moment 600 de milioane de utilizatori la nivel mondial. Aplicatia a tinut prima pagina in urma cu o saptamana cand a fost lansat un update care permite unei persoane sa vada daca un mesaj trimis a fost citit de destinatar. Acest update le va face viata mai dificila celor care ar putea sa sustina ca nu au vazut un mesaj necorespunzator, insa Gassani are un sfat mai important pentru cei care inseala: tineti telefonul pe modul silentios!

"Mesajul meu care adulteri este: Fiti prudenti. Din moment ce e mai usor sa tradezi cu ajutorul WhatsApp, e si mai usor sa fii prins. Partenerii devin deseori suspiciosi cand aud sunetul unui mesaj primit" le-a mai spus avocatul celor de la The Times.