Actiunea este in derulare, iar Serviciul Roman de Informatii avertizeaza ca siguranta nationala este in pericol. Specialistii lucreaza chiar acum, incercand sa opreasca atacul, potrivit StirilePROTV.

Unul dintre serverele guvernamentale a fost invins de virusul care a reusit sa se strecoare in interior. De acolo, a inceput sa transmita informatii sensibile celor care l-au trimis. Nu este un scenariu de film ci ceea ce se intampla chiar in acest moment.

Alerta s-a declansat acum doua zile, cand a fost descoperit virusul strecurat in anumite servere din romania. Cel mai probabil un serviciu secret strain ataca la nivel cibernetic Romania. Nu calculatoarele noastre de acasa, ci pe cele ale institutiilor de stat in care sunt stocate informatii confidentiale sau chiar secrete. Serviciul roman de informatii a confirmat atacul, insa nu a vrut sa precizeze ce minister, agentie sau serviciu secret este tinta lui.

Tehnica este folosita de un an de zile cu succes de hackerii care vor sa fure parole sau informatii de oriunde din lume.

Un mail aparent inofensiv este trimis catre o persoana care lucreaza in zona guvernamentala, de exemplu o felicitare. Cand aceasta o deschide, un virus se instaleaza nestiut pe calculator. De acolo, incepe sa transmita fisiere, mailuri si parole catre cel care l-a infiltrat acolo.

Acesta este cel dea-l doilea atac cibernetic considerat extrem de periculos pentru siguranta nationala a Romaniei. Anul trecut, serviciile speciale s-au confruntat o grupare care poarta ampernta unor hackeri din Rusia numiti Octombrie Rosu si care a vizat institutii de stat de la noi. Acel atac a fost oprit.

Acum, autoritatile se straduiesc sa limiteze pagubele si sa opreasca fluxul de informatii sensibile din serverele guvernamentale catre ceea ce pare a fi un serviciu de spionaj extern.