Firma de securitate Zscaler a descoperit o aplicatie pentru adulti care preia controlul camerei telefonului. Aplicatia care ar oferi acces gratuit la continut pentru adulti este insa daunatoare.

Ea face o poza proprietarului apoi blocheaza ecranul telefonului si ii cere proprietarului 500 de dolari pentru a-l debloca. Conform Zscaler, nu s-a putut trece peste ecranul blocat astfel ca mai multi utilizatori au fost nevoiti sa plateasca suma.

"Ramsomware-ul se comporta ca o aplicatie de pornografie numita <Adult Player> si ademenste victimele care cred ca este un player video cu filme pentru adulti. Apoi utilizatorii incep sa o foloseasca iar aplicatia face in secret o poza victimei ce apare pe ecranul ramsomware alaturi de mesaj. Aplicatia cere o recompensa de 500 de dolari" explica Zscaler.

Cercetarile au descoperit ca ramsomware-ul a crescut cu 127% din 2014. Aplicatia Adul Player pentru Android poate fi descarcata numai de pe site-urile pentru adulti. Nu este disponibila in Google Play sau Apple Store. Cei de la Zscaler recomanda ca oricine are aplicatia pe telefon sa il treaca in "safe mode". In plus, este recomandat sa nu fie descarcate si instalate aplicatii neoficiale de pe site-uri.