Concret, analiștii gigantului au publicat recent o postare pe blogul Project Zero în care detaliau faptul că mai multe site-uri controlate de hackeri au avut acces la datele persoanelor care folosesc telefoane Apple. 

Simpla accesare a platformelor compromise era suficientă pentru ca serverul să atace dispozitivul și, dacă operațiunea reușea, acesta rula o extensie de monitorizare”, a explicat Ian Beer, cercetător în materie de securitate. Odată instalat, programul avea acces la mesajele, fotografiile și datele GPS ale utilizatorilor, în timp real, notează jurnaliștii de la Business Insider. 

Cercetătorii au estimat că fiecare dintre site-urile respective era accesat de mii de vizitatori pe săptămână. Breșele au vizat versiunile iOS 10, iOS 11 și iOS 12, lucru care indică faptul că hackerii au depus eforturi susținute în această operațiune timp de aproape doi ani.

 Site-urile au obținut accesul la iPhone-uri prin cinci metode distincte, iar specialiștii au identificat 14 vulnerabilități separate care au făcut posibilă acțiunea. Șapte dintre ele au fost găsite în Safari, browserul web implicit al modelelor iPhone. 

Cercetătorii au transmis descoperirile către Apple încă din luna februarie și au dat companiei un termen de șapte zile pentru a remedia situația. După șase zile, gigantul a actualizat sistemul de securitate pentru iOS 12. În același timp, Apple are o reputație foarte bună atunci când vine vorba despre probleme de siguranță și investește continuu în asta. Luna trecută, compania a anunțat că va aloca încă un milion de dolari acestui domeniu.