Axosuits, echipa care dezvolta exoscheleti usor de folosit si accesibili ca pret pentru persoanele cu dizabilitati, este marele castigator al How to Web Startup Spotlight, cea mai importanta competitie si program de mentorat pentru startup-urile din Europa Centrala si de Est. Locul al doilea a fost ocupa de Avandor, in timp ce IXIA Innovation Award a fost castigat de ProjectWipe. Cea mai buna prezentare a fost sustinuta de echipa de la Lat.io.

Cea de a treia editie Startup Spotlight a avut loc in paralel cu How to Web Conference 2014 si a adus impreuna 31 de echipe care dezvolta produse tech cu potential disruptiv la nivel global din 10 tari din regiune. Pe parcursul programului, acestea au avut ocazia sa intalneasca mentori si profesionisti cu experienta si sa discute in mod direct cu reprezentanti ai programelor de accelerare si fondurilor de investitii early stage la nivel global.

Programul a debutat cu prezentarea echipelor selectionate in concurs, iar la final juriul a anuntat cele 8 echipe finaliste ale competitiei care au intrat astfel in cursa pentru castigarea premiului pentru cel mai bun startup.

Acestea sunt: Marketizator (platforma 3 in 1 pentru optimizarea ratei de conversie pe site-urile de ecommerce); ProjectWipe (ochelari electronici care ajuta persoanele cu dizabilitati de vedere sa se orienteze si sa evite obstacolele), Attensee (statistici online de eye-tracking pentru optimizarea conversiei pe site-urile web), Fittter (aplicatie mobila si web in domeniul sanatatii si fitness-ului care conecteaza calatorii de business cu antrenorii si ii ajuta sa isi mentina obiceiurile sanatoase de viata pe durata deplasarilor), Avandor (platforma deschisa de date ale consumatorilor disponibila ca Software-as-a-Service intregului ecosistem format din site-uri web, agentii, companii de ecommerce sau publicitate), CloudPress (plaforma prin care designerii pot crea site-uri Wordpress responsive in maniera vizuala si le pot publica la final printr-un singur click), Axosuits (exoscheleti usor de folosit si accesibili ca pret pentru persoanele cu dizabilitati) si ViewFlux (platforma de colaborare online pentru designeri care ii ajuta sa isi imbunatateasca procesul de lucru).

In cea de a doua parte a zilei, echipele participante in concurs au avut intalniri 1 la 1 cu profesionisti de exceptie de pe scena globala si au participat la paneluri si sesiuni de discutii care au avut loc la TechHub Bucharest. Toate startup-urile participante la How to Web Startup Spotlight au avut anul acesta oportunitatea de a-si prezenta produsele pe scena principala a How to Web Conference in fata intregii audiente si au beneficiat de sesiuni de mentorat 1 la 1 cu unii dintre cei mai apreciati profesionisti ai industriei la nivel global.

Bogdan Iordache (Investitor 3TS Capital Partners si fondator How to Web), Robert Knapp (Fondator & CEO Cyberghost), Adrian Gheara (investitor de tip angel), Bogdan Ripa (Master Product Owner Adobe Romania), Bogdan Tenea (IXIA Innovation & Entrepreneurship Appointee), Sitar Teli (Managing Partner Connect Ventures) si Cosmin Ochisor (Business Development Manager hub:raum) au facut parte din juriul care a desemnat castigatorii How to Web Startup Spotlight luand in considerare experienta echipei, dimensiunea pietei si tendintele actuale, validarea utilizatorilor, cresterea initiala, costul de achizitie al utilizatorilor, scalabilitatea si fezabilitatea afacerii.

Marele castigator al How to Web Startup Spotlight 2014 este Axo Suits, dezvoltatorii unui exoschelet accesibil ca pret si usor de folosit pentru persoanele cu dizabilitati. Avandor, platforma deschisa de date ale consumatorilor disponibila ca Software-as-a-Service intregului ecosistem format din site-uri web, agentii, companii de ecommerce sau publicitate, a ocupat locul al doilea in competitie.

Echipa de la ProjectWipe, care dezvolta ochelari electronici pentru a ajuta persoanele cu dizabilitati de vedere sa se orienteze si sa evite obstacolele, a primit IXIA Innovation Awards, iar premiul pentru cea mai buna prezentare a fost castigat de Lat.io, kit de dezvoltare software personalizabil, care permite dezvoltatorilor si companiilor sa integreze tehnologiile iBeacon fara a se pierde in detalii. Echipele castigatoare au primit premii cash in valoare totala de 20.000 USD oferite de IXIA, partener principal al programului.

How to Web Startup Spotlight se incheie oficial sambata, 22 noiembrie, cu un eveniment social in cadrul caruia participantii vor avea ocazia sa formeze conexiuni valoroase cu personalitati cheie din industria de tehnologie la nivel global.

Startup Spotlight a avut loc in cadrul How to Web Conference 2014, cel mai important eveniment despre inovatie, tehnologie si antreprenoriat din Europa de Sud-Est care a reunit pe 20 si 21 noiembrie la Bucuresti peste 1000 de reprezentanti ai comunitatii din intreaga regiune si mai bine de 70 de invitati speciali de pe 4 continente.

How to Web Conference 2014 a marcat un nou inceput pentru eveniment si a propus de aceasta data audientei un format mai complex, care a abordat in profunzime subiecte specifice, relevante pentru diferite categorii de audienta.

Astfel, pe scena principala a evenimentului a avut loc How to Web – Future Trends & Entrepreneurship Track si a adus in atentia audientei subiecte precum „internetul lucrurilor” si oportunitatile de business create de acesta, evolutia si implicatiile cripto-monedelor, tendintele viitorului in securitate cibernetica, tehnologii mobile si industria transporturilor, sau obtinerea de investitii prin diferite metode de finantare.

Despre dezvoltarea de produse cu potential disruptiv la scara globala si implicarea utilizatorilor in acest proces s-a discutat la How to Web – Product Track, organizat impreuna cu Mozaic Works, in timp ce bunele practici in domeniul investitional si colaborarea cu programele de accelerare pentru incheierea celor mai bune runde de investitii au fost aduse in discutie la How to Web – Angel Investment Track, realizat in colaborare cu Angelsbootcamp cu sprijinul Trento Rise si Vibe Project.

Comunitatea locala de gaming s-a reunit vineri, 21 noiembrie, la How to Web – Game Development Track, eveniment realizat in colaborare cu Romanian Game Developers Association cu sprijinul King, Mobility Games si Ubisoft. Astfel, participantii la eveniment au discutat despre mecanica jocurilor cu milioane de utilizatori la nivel global si bunele practici invatate de profesionistii care au contribuit la realizarea acestora.